Gianni Davoli | BUMBABlog

Artistas


Gianni Davoli

Nombre Real:
Giovandomenico Davoli
Perfil:
Italian songwriter, singer, arranger (Rome,Aug. 10, 1943). For several years one of the protagonists of iCantagiro/i, the song festival has launched many characters of the music of the 60s. Very popular in Italy as in Australia for his repertoire, especially for the Domenico Modugno's songs, considered 1st singer of the history of Italian music. His career also dotted by TV broadcasts of success as iDomenica In/i, iUno Mattina/i, iSereno Variabile/i. Uncle of singer Giorgia (Giorgia Todrani).
Variaciones de su Nombre:
Davoli
G. Davoli
Grupos:
Gianni Davoli E La Sua Orchestra
Discografía:
Título Formato Lanzamiento Rol
Amore E Favole Vinyl 1985
Ciao Divertiti / Come Un Bambino Vinyl 1967
Chi ? / E Mo' Vinyl 1976
Scusa Caro Amico / Giada Vinyl 1981
Indimenticabile / Mi Presti La Tua Ragazza / Strega Vinyl
Lazio Sei Grande Vinyl 1981
E Mò / Balla Maria Vinyl 1976
Diglielo Tu / Strega Vinyl 1971-09-00
Amore E Favole Vinyl 1978
Via Del Corso / Vento Contro Vento Vinyl 1988
Sereno Vinyl 1968
Ah Li Galli CD 1996
Torna Settembre / Tirami Su Vinyl 1982
...E Far L'Amore / Piccoletta Mia Vinyl 1977
Indimenticabile Vinyl 1972
Carta D'Identita Vinyl 1979
Fai In Fretta Ad Uccidermi... Ho Freddo Vinyl 1967
Quanto Sei Bella Roma / Piccoletta Mia Vinyl 1977
E Far L'Amore Vinyl 1977
Pelle Di Albicocca-Serena Notte Vinyl 1974
Colaboraciones:
Título Formato Lanzamiento Rol
Ciao Divertiti / Come Un Bambino Vinyl 1967 Written-By
Come È Bella La Mia Mamma Vinyl 1987 Arranged By
Indimenticabile / Mi Presti La Tua Ragazza / Strega Vinyl Voice
Amore E Favole Vinyl 1978 Arranged By
Via Del Corso / Vento Contro Vento Vinyl 1988 Written-By
Ah Li Galli CD 1996 Accordion
Torna Settembre / Tirami Su Vinyl 1982 Arranged By
Páginas Web:
http://www.giannidavoli.it/home_eng.htm

Comentarios