Kemal Monteno | BUMBABlog

Artistas


Kemal Monteno

Nombre Real:
Kemal Monteno
Perfil:
(Sarajevo, 17 September 1948 - Zagreb, 21 January 2015). Bosnian singer-songwriter from Sarajevo active in music since 1967.
Variaciones de su Nombre:
К. Монтено
Кем. Монтено
Кемал Монтено
K. Monteno
K.Monteno
Kemal
Kemal Monteno
Kemo I Prijatelji
Monteno
Monteno Kemal
Discografía:
Título Formato Lanzamiento Rol
Postoji Li Mjesto / Ti Si Moja Poezija Vinyl 1979-03-00
Za Svoju Dušu Vinyl 1980
Muziko, Ljubavi Moja Vinyl 1973
Ej, Srećo Moja / Čekat Ću Te Vinyl 1978
Moje Pjesme, Moji Snovi Vinyl 1977
Dolly Bell Vinyl 1982
Što Sam Ti Skrivio, Živote Moj / Jedne Noći U Decembru Vinyl 1971
Adrijana / Novembar Vinyl 1974
Moj Prijatelj Ari / Mali Mir Vinyl 1974
Sarajevo, Ljubavi Moja / Kratak Je Svaki Tren Vinyl 1976-03-00
Vinyl 1970
Dušo Moja / Nana Vinyl 1973
Tajna Žena / Kad Smo Pošli Mi U Šumu Vinyl 1976
Za Svoju Dušu Cassette 1980
Volim Te Živote Kakav Jesi Cassette 1978
Cassette 1986
Žene, Žene Vinyl 1975-03-00
Tužna Je Muzika / Pružam Ti Ruke Vinyl 1971
Moje Najlepše Pesme CD 1995
Hiljade Bijelih Marama / Kad Nas Jednom Godine Odnesu Vinyl 1976
Nije Htjela / Nek' Sviraju Gitare Vinyl 1978
Sunce Djetinjstva / Putovanja, Putovanja Vinyl 1978
Kako Da Te Zaboravim? Vinyl 1987
Vinyl 1977
Volim Te Živote Kakav Jesi / Na Kraju Grada Vinyl 1978
Pjesma Zaljubljenika / Znam Sve O Tebi Vinyl 1975
Pahuljice Moja Vinyl 1974
Laž Vinyl 1972
Napiši Jednu Ljubavnu Vinyl 1976
Energoinvest Vinyl 1982
Ljubavna Bol Vinyl 1977
Moje Najdraže Pjesme Vinyl 1985
Moje Pjesme, Moji Snovi Cassette 1977
Kemal Monteno I Prijatelji DVD 2006
The Platinum Collection CD 2007
Uvijek Ti Se Vraćam Vinyl 1984
Adriana, Adriana / Bracera Vinyl 1979-06-00
Dolly Bell Cassette 1982
The Best Of... // Live CD 2012
Vinyl 1986
Šta Je Život CD 2013
Nakon Toliko Godina CDr 2003
Pahuljice Moja Vinyl 1974-03-00
CD 2004
Žene, Žene ... Vinyl 1975
Zlatna Kolekcija CD 2007
CD 1997
Ljubavna Bol Vinyl 1977
Tebi Je Lako / Zvoni Jednom Vinyl 1981
Cassette 1979
Dolly Bell / Vino I Gitare Vinyl 1984
Put Ka Sreći • Hrvatski Glazbenici Za Ivu Josipovića CD 2010
Moje Pjesme 1 CD 1996
Moje Pjesme 3 CD 1996
Laž Vinyl 1972
Muziko, Ljubavi Moja Vinyl 1976
The Best Of Kemal Monteno CD 2003
Vinyl 1980
Muziko, Ljubavi Moja Vinyl 1973
Moje Najdraže Pjesme Cassette 1985
Hvala Svima CD 2000
Vinyl 1970
Što Sam Ti Skrivio, Živote Moj / Jedne Noći U Decembru Vinyl 1971
Napiši Jednu Ljubavnu Vinyl 1976
Pjesma O "Energoinvestu" Vinyl 1982
Muziko, Ljubavi Moja Vinyl 1973
Colaboraciones:
Título Formato Lanzamiento Rol
Gori Vatra / Isti Put Vinyl 1973-02-00 Written-By
Postoji Li Mjesto / Ti Si Moja Poezija Vinyl 1979-03-00 Music By
Za Svoju Dušu Vinyl 1980 Music By
Muziko, Ljubavi Moja Vinyl 1973 Lyrics By
Moje Pjesme, Moji Snovi Vinyl 1977 Music By, Lyrics By
Dolly Bell Vinyl 1982 Lyrics By
Što Sam Ti Skrivio, Živote Moj / Jedne Noći U Decembru Vinyl 1971 Written-By
Adrijana / Novembar Vinyl 1974 Music By
Moj Prijatelj Ari / Mali Mir Vinyl 1974 Music By
Sarajevo, Ljubavi Moja / Kratak Je Svaki Tren Vinyl 1976-03-00 Music By
Zelena Si Rijeka Bila / Nedam Ti Svoju Ljubav Vinyl 1974 Music By
Tajna Žena / Kad Smo Pošli Mi U Šumu Vinyl 1976 Music By
Ko Si Ti / Opet Stare Vatre Gore Vinyl 1977 Written-By
Dobro Jutro / Dok Me Ljubav Nije Našla Vinyl 1981 Music By
7276 Vinyl 1977 Arranged By
Za Svoju Dušu Cassette 1980 Music By
Volim Te Živote Kakav Jesi Cassette 1978 Lyrics By
Cassette 1986 Lyrics By
Sve Ove Godine Box Set 1986 Lyrics By
Sve Je Moje Tvoje CD 1999 Music By
Žene, Žene Vinyl 1975-03-00 Music By
Mama / Ljubav Ili Kraj Vinyl 1973 Written-By
Tužna Je Muzika / Pružam Ti Ruke Vinyl 1971 Written-By
Hiljade Bijelih Marama / Kad Nas Jednom Godine Odnesu Vinyl 1976 Music By
Nije Htjela / Nek' Sviraju Gitare Vinyl 1978 Music By, Lyrics By
Ne Budi Me Noćas / Za Tri Dana Prođe Svako Čudo Vinyl 1982 Music By
Kako Da Te Zaboravim? Vinyl 1987 Music By
Volim Te Živote Kakav Jesi / Na Kraju Grada Vinyl 1978 Music By
Spavaj Cvijete Moj Vinyl 1975 Lyrics By
Zagreb 73 Vinyl 1973 Music By
Pjesma Zaljubljenika / Znam Sve O Tebi Vinyl 1975 Music By, Vocals
Laž Vinyl 1972 Music By, Lyrics By, Vocals
Napiši Jednu Ljubavnu Vinyl 1976 Music By
Energoinvest Vinyl 1982 Music By
Ljubavna Bol Vinyl 1977 Music By
Moje Najdraže Pjesme Vinyl 1985 Music By
Moje Pjesme, Moji Snovi Cassette 1977 Music By, Lyrics By
Kemal Monteno I Prijatelji DVD 2006 Acoustic Guitar, Vocals
Andrijana Vinyl 1974 Music By
Poslednji I Prvi CD 1994 Music By
Uvijek Ti Se Vraćam Vinyl 1984 Music By
Čekala Je Majka Sina / Dvije Ruže Vinyl 1972 Written-By
Sjećanje Na Ljeto Vinyl 1974 Written-By
I Srušila Se Ljubav / Negdje Iza Nas Vinyl 1974 Music By, Lyrics By
Dolly Bell Cassette 1982 Lyrics By
Sve Ove Godine Cassette 1986 Lyrics By
Vinyl 1986 Lyrics By
Kiša Ljubavi CD 1999 Written-By
Žene, Žene ... Vinyl 1975 Music By
Tužna Je Bila Ana Vinyl 1974 Music By
Ljubavna Bol Vinyl 1977 Music By
Bosna Vinyl 1984 Lyrics By
Tebi Je Lako / Zvoni Jednom Vinyl 1981 Music By
Cassette 1979 Written-By
Tri Ljubavi / Prošlog Ljeta Vinyl 1974 Music By
Laž Vinyl 1972 Music By, Lyrics By, Vocals
Muziko, Ljubavi Moja Vinyl 1976 Lyrics By
Muziko, Ljubavi Moja Vinyl 1973 Lyrics By
Tužno Je Nebo Ljubavi / Možda Ćemo Sada Voljeti Se Više Vinyl 1977-10-00 Music By
Sabina Vinyl 1985 Backing Vocals
Što Sam Ti Skrivio, Živote Moj / Jedne Noći U Decembru Vinyl 1971 Written-By
Čekala Je Majka Sina / Dvije Ruže Vinyl 1972 Written-By
Napiši Jednu Ljubavnu Vinyl 1976 Music By
Pjesma O "Energoinvestu" Vinyl 1982 Music By
Muziko, Ljubavi Moja Vinyl 1973 Lyrics By
CD 2010 Performer, Guest

Comentarios